2019. szeptember 7., szombat

Majdnem igazi pizza!

A pizza igazi kényeztető étel, de egy diétázó, vagy valaki aki egészségesebben szeretne táplálkozni, vagy olyasvalaki, aki nem ehet gluténtartalmú ételeket, csak nyálcsorgatva nézheti, ahogy a többiek gyűrik befelé az oregánótól illatos, vékonytésztás, olvadt sajtos komfortkaját. Az egyik korábbi bejegyzésben már megosztottam egy ketováltozatot, a cukkíni pizzát. Most viszont elárulom nektek a fathead pizza kipróbált receptjét, aminek van igazi tésztája és olyannyira finom, hogy múltkor a család egy pillanat alatt felfalta, és senkinek nem tűnt fel, hogy nem valódi pizzát eszik.



Kókuszlisztes változat

Hozzávalók:
1/3 csésze kókuszliszt
1 és 1/2 csésze reszelt mozzarella sajt
2 ek krémsajt
2 tojás

Elkészítzés

A lereszelt mozzarella sajtot és a krémsajtot egy mikrózható edényben a mikróban felolvasztjuk, hozzákeverjük a kókuszlisztet, majd a tojást. Próbáljunk meg egy homogén tészta szerű anyagot gyúrni belőle. A kész tésztagombócot helyezzük egy sütőpapírra és kézzel lapítsuk szét amennyire lehet pizza formájúra. 

Balra a  sajtok olvasztás után, jobbra a nyers, kinyújtott pizza alap.
A szétlapított pizzatésztát 180 C-os sütőben alsó felső sütéssel addig sütjük, amíg meg nem sül. ha szükséges sütője válogatja) fele időnél egy másik sütőpapír és persze vastag fogókesztyű segítségével megfordíthatjuk a lapot, hogy biztosan mindkét oldala szép pirosra süljön.  

A kész pizzalap

Amikor a pizzalap elkészült, megpakolhatjuk a feltétekkel. Én nagyon egyszerűen szoktam megoldani a pizzaszósz alapot. Sűrített paradicsomot nyomok rá, és kiskanállal zöld vagy piros pestot is teszek a tetejére, majd egy vajazó késsel vagy evőkanál hátuljával vékonyra szétkenem a lap tetején. Szórok rá egy kis kaukkfüvet, oregánót és egy pici olívaolajat az íze kedvéért. Erre jöhet bármi, amit szerettek, de persze csak ami keto: gomba, paradicsom, mozzarella szeletek, szalámi, sonka, tonhal, pepperoni, hagyma, és természetesen a reszeltsajt. Visszatoljuk a sütőbe, és a ha a sajt ízlés szerint ráolvadt, akkor már tálalhatjuk is.

Fontos, hogy az alapot mindenképp meg kell sütni, mielőtt a feltétekkel együtt visszatoljuk a sütőbe!

Mandulalisztes változat

A mandulalisztes változat is legalább ennyire finom, de a mandulalisztből több kell, és így drágább lesz a pizza. Az Aldiban lehet mandulaőrleményt kapni, ami még talán a megfizethető kategóriában van, pláne, ha valami akciót is kifogunk, így én inkább mandulaőrleménnyel készítem ezt a változatot. Ennél a változatnál kicsit módosul a recept, úgyhogy figyeljetek az arányokra. 

Hozzávalók

3/4 csésze mandulaliszt vagy mandulaőrlemény
1 és 1/2 csésze reszelt mozzarella
2 ek krémsajt
1 tojás

Az elkészítés módja ugyan az, mint kókuszlisztes változatnál.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése