A férjem utálja a cukkínit. Pont. Én viszont imádom, szerencsére. Így ha valami nagyon finomat akarok enni, akkor cukkíni pizzát készítek. A gouda sajtnak (na jó, igazándiból Dr Herbst szerint ezt sem ehetném, mert pasztőrözött tejből van, de mindent azért nem lehet feladni) fenséges íze lesz attól, ha bugyborékolásig hevíti az ember a sütőben. Olyannyira, hogy végül a férjem is rákívánt, és cukkíni ide, cukkíni oda, jócskán belakmározott belőle, sőt, a gyerek is kétszer szedett. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert nagyon gyorsan össze lehet dobni, és annyira finom, mint az igazi bűnbeesés, csak épp a szénhidrát nélkül.
Hozzávalók:
személyenként
1 db cukkíni,
1db normál, vagy 1/2 húsparadicsom,
jó sok gouda sajt,
bazsalikom vagy házipesto,
oregano,
fokhagyma (opcionális)
natúr sűrített paradicsom
extraszűz olívaolaj
Elkészítés:
A nagyobbacska cukkíniket kisujjnyi vastag szeletekre vágom és szilikonos papírral bélelt, olívaoljajjal enyhén megkent tepsibe egymás mellé fektetem, majd nagyon enyhén sózom (ez el is hagyható). A cukkínire kenek egy kis sűrített paradicsomot, egy kis pestot, majd a karikára vágott paradicsomot ráfektetem, ízlés szerint megszórom bazsalikommal, oregánóval, aki szereti, kakukkfüvet is tehet rá. Mértékkel meglocsolom olívaolajjal. A tetejére sajtszeleteket (goudával isteni!) teszek, és légkeverésen 180fokon beteszem a sütőbe. Addig sütöm, míg a sajt megolvad, bugyborékol (biztosan van erre is valami szakzsargon) és itt-ott szép piros nem lesz.
N.B. Ha még ennél is jobban fel akarom dobni a fogást, akkor feketeerdősonka falatkákat teszek a sajt alá, de mehet rá gomba is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése