Hozzávalók:
1kg vegyes bogyós gyümölcs (ribizli, magozott meggy, málna, szeder, áfonya)
5dkg eritrit
A morzsához:
vaníliarúd magja (fahéj)
5dkg eritrit
5dkg darált dió
8dkg kókuszliszt
2 dkg lenmagliszt
10dkg vaj
A tetejére pirított szeletelt madula.
A tálaláshoz vaníliamagokkal és eritrittel ízesített tejszín, vagy minden mentes vaníliafagyi.
Elkészítés:
Egy tűzálló tálba vagy mélyebb tepsibe beleteszem az eritrittel összekevert gyümölcsöket. A morzsa hozzávalóit egy másik tálban alaposan összekeverem, majd egyenletesen eloszlatom a gyümölcsök tetején. Erre rászórom a pirított mandulaszeleteket. Az eritrit miatt csak 160 fokos sütőbe teszem. Én légkeverésen sütöttem, kb. 40 percig, de elképzelhető, hogy több időt igényel, hiszen sütője válogatja. A lényeg, hogy a gyümölcsök szinte lekvárszerűen bugyborékoljanak, de az eritrit a sütés során ne keseredjen meg.
N.B. Nem lesz olyan szaftos, mint az eredeti gyümölcsmorzsa recept, mert a lenmagliszt és a kókuszliszt minden folyadékot magába szív. Elképzelhetőnek tartom, hogy később módosítok még ezen a recepten a jobb állag elérése érdekében, ízre azonban igen kellemes, már-már tésztás élményt nyújt. Mindenképpen igazi édességélmény magas rosttartalommal és meglehetősen alacsony kalóriatartalom mellett. Igencsak laktató, így kevés is elég belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése